Tüm web sitesi yöneticilerinin takip ettiği ve arama motorlarının üst sıralarında yer alabilmek için yaptığı çalışmalarının tümüne SEO adı verilir. Bilindiği gibi seo Türkçe’de açılımı, Arama Motoru Optimizasyonu (Search Engine Optimization) dur.
Makale yazarken öncelikle yapılmaması gerekenler:
- – Yapılmaması gereken ilk şey her hangi bir siteden bir makale veya yazıyı kopyalayıp çeşitli makale özgünleştiren veya özgünleştirdiğini iddia eden sitelerde düzeltip, revize ederek tekrar yayınlamaktır, bu uzun vade de sitenizi mutlaka spam ile karşı karşıya bırakabilir.
- – Makalemize resimler ilave ederken içerikle alakalı olmasına dikkat edelim, kesinlikle başka sitelerden veya görsellerde alıntı yapıp eklemeyelim, bu yapılanda google’nin bakış açısına göre olumsuz not alır.
- Yazımızı etiket ve anahtar kelime bombardımanına tutmayalım bilhassa Matt Cutts‘un yazdığı makalede anahtar kelime ve meta etiketlerinin sık sık istismar edildiği için Eylül 2009 yılından anahtar kelimeleri (meta keywords)görmezden geldiğini açıkladı.
- Hemen tüm seo uzmanlarının önerdiği benzersiz başlık kullanımı da benim gözlemlerime göre sadece yazı başlığımızın google’de görünmesini sağlıyor, fakat arama sonuçlarında görünmesine rağmen arama hacmi olmadığı için web sitenize yararı olmaz, sadece siz başlığı yazdığınızda siz okursunuz.
Seo uyumlu makale Yazarken Dikkat edilmesi gerekenler:
Maklale yazarken ilk başta dikkat edilmesi gereken nokta yazdığınız yazının içerik değeridir, yani yazdığınız içerik insanların ilgisini çekmiyorsa ne kadar iyi bir seo yapınız olursa olsun yine de sitenizin Google, Yandex, Bing, ve Yahoo gibi arama motorlarında iyi bir yerde tutunamaz, çünkü yazınızda insanların ilgisini çekecek bir şeyler yoksa ilk başta gelen ziyaretçilerin yazınızı hiç okumadan çıkmaları nedeniyle hemen çıkma oranı yüksek olduğu için yazdığınız makale bir anda çok arka sayfalara düşer.
Aslında Arama motorları içerisinde Google’nin yönergelerini takip etmek en doğrusudur, bunun da nedeni yandex bing gibi arama motorlarında birinci sayfaya çıksanız dahi ancak Google’nin gönderdiği ziyaretçi sayısının ancak binde biri gelir sitenize.
Yazdığınız makaleleri mutlaka sosyal paylaşım sitelerinde paylaşın, yani en azından siz paylaşın google+, facebook ve twitter gibi sitelerde paylaşmanız öncelikli olarak gereklidir. Makalenizin mümkün olduğu kadar uzun ve açıklayıcı olmasını sağlayın, şunu da düşünmeyin ben özgün bir yazı yazdım ama, neden google bana ziyaretçi göndermiyor? bu çok yanlış bir düşüncedir.
web sitenize eklediğiniz içeriklerin benzersiz olmasına dikkat edin sitenizdeki yazıların bile birbirine çok benzemesi google’nin algoritmik yani matematiksel yapısına göre ters düşebilir. sitenizin hızlı index alması için günde en az bir konu ekleyin, eklediğiniz konuların güncel ile alakalı olmasına dikkat edin. Web sitenizin hızlı ping alması için web yönetici araçlarında (web master tools) mutlaka sitemap.xml haritası oluşturun ve gönderin. Makale başlığınızın 6 karakterden fazla, 60 karakterden az olmasına dikkat edin. Bugünkü makalemizde makale yazılırken nelere dikkat edeceğiz onları anlatmaya çalıştık, bundan sonra da site optimizasyonu ve site içi seo ve site dışı seo’yla ilgili yeni makaleler hazırlamaya devam edeceğiz.
“Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır” için 2 yanıt
hocam resimlerde orjinal olacak öyle yazıyorlar, orjinal resmi nerden bulup nasıl eklicez birde onu yazsanız
Çok basit bilgisayardaki print screen düzeneğini kullanın onunla resimeleri çekip daha sonra, microsoft office picture de yapılandırabilirsiniz. Bir daha ki makalemde gooole’nin de yönergelerinde belirttiği resim optimizasyonunu ele almayı düşünüyorum. Sitenizi google dostu haline getirmeniz için mutlaka resimleri optimize etmeniz gerekir.