Kanatlılardan Çulluk Kuşu

               Whatsapp'ta Paylaþ

çulluk kanatlı-compressedGöçebe uzun bacaklılardan bir kuştur. Ormanlarda, fundalıklarda, akarsu yakınlarında yaşar. Eti için avlanır. Sırtı kırmızıya çalar kahverengi, karnı soluk pas sarısıdır. Boyu 35 santim kadardır. Solucan, salyangoz ve böcek yiyerek beslenir ince, uzun bir gagası vardır.

Bu gagayla, çürümüş yaprakları karıştırarak, böcekleri bulur, yer. Genellikle besleme yerleri olarak az ağaçlı ve su kenarlarını tercih eder. Çulluk, kışı Güney Avrupa, Japonya, Çin, Hindistan gibi sıcak ülkelerde geçirir.

Üreme için dişi çulluklar genelde ağaç diplerini, çalıları tercih ederek toprağı çukurlaştırıp kuru ve yumuşak atlarla doldurur ve yuvasını hazırlar. Bir batında 4 yumurta verir genellikle kuluçka da kalma süresi 20-23 gün arası olarak değişir. Çulluk yılda bir kez kuluçka da kalır. Yavrular 4-5 hafta içerinde yuvadan uçar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.